Nyheter

2016-02-23 TomTom Telematics inleder samarbete med Nordic Auto El AB

TomTom Telematics inleder samarbete med ny

rikstäckande partner

 

Stockholm, 23 Februari 2016 – Som ett led i TomTom Telematics ökade satsning på den Svenska Fleet Management marknaden inleds nu ett samarbete med Nordic Auto EL, en rikstäckande aktör inom distribution och installation av eftermarknadsutrustning i kommersiella fordon.


”Nordic Auto EL är precis den partner vi söker med sin breda och långa erfarenhet av försäljning, support och installation mot den professionella fordonsmarknaden” säger Johan Wredström, Försäljningschef TomTom Telematics. ”Med sin tekniska kompetens, nationella täckning och kapacitet att driva större projekt utgör de en viktig del i vår strävan att växa på den Svenska marknaden”.


Nordic Auto EL är ett dotterbolag till Finn Frogne Holding A/S och har nästan 30års erfarenhet av att sälja och installera eftermarknadsutrustning i kommersiella fordon och årligen utförs närmare 6,000 installationer på fältet och i deras verkstäder i Stockholm, Södertälje, Göteborg och Malmö. Nordic Auto EL kommer även agera distributör mot återförsäljare av TomTom Telematics.


TomTom Telematics servar mer än 600,000 fordon världen över och fastslogs nyligen som Europas största och snabbväxande leverantör av Fleet Management lösningar av ett av de ledande M2M/IoT marknadsanalys företagen, Berg Insight.


TomTom Telematics tar även ett utökat grepp inom marknaden körbeteende med den flerfaldigt prisbelönade teknologin OptiDrive 360, som är en komplett lösning i lära, coacha, jämföra och utvärdera förarbeteendet med minskat bränsle, utsläpp och slitage som följd. En efterfrågan som växer sig allt större då vagnparksägare ser ett tydligt samband mellan körbeteende och den rörliga kostnaden samt för att leva upp till de allt tuffare miljökrav som ställs.


TomTom:s WEBFLEET plattform erbjuder kunder ISO 27001:2013-certifierad nivå på datasäkerhet, kvalitet och tillgänglighet, som nyligen åter granskades i en revision. ISO 27001:2013 är en av de mest noggrannaste certifieringar för säker kontroll av informationsflöden.

-SLUT-

För mer information kontakta:
Johan Wredström, Sverigechef TomTom Telematics
Telefon: +46 (0)725 86 25 15
E-post: johan.wredstrom@tomtom.com


För ytterligare information, vänligen besök tomtom.com/telematics

Följ oss på Twitter @TomTomWEBFLEET

Hämta i FDF format

 

 Sök

Nyheter

2016-03-21 Öppettider påsken 2016

Påsken är snart här och våra öppettider kan ni se nedan. Vi vill önska...

2016-02-23 TomTom Telematics inleder samarbete med Nordic Auto El AB

TomTom Telematics inleder samarbete med ny rikstäckande partner   Stockholm, 23 Februari 2016 – Som ett...

» Fler nyheter